Saturday, August 05, 2006

Indlagt 5.8.

Fredag d. 4.8.
Lohr er en smuk lille by med en meget velbevaret gammel bydel. Specielt er det, at alle gaderne er
belagt med brosten, med rendestenen midt i gaden.
Vi så på byen, og sejlede til Karlstadt ( 2 sluser ), hvor marinaen var nedlagt, hvorfor vi sejlede lidt videre til Laudenbach, hvor vi får en meget stille og rolig overnatning.

Torsdag d.3.8.
Da vi sejler ud næste morgen står vandet til midt på røret. Og ganske som havnemesteren havde forudsagt, vuggede vi et par gange hen over nogle sandrevler i floden.
Udsejlingen fra pladsen i marinaen, blev i øvrigt lidt speciel. Jeg ville gerne have en line gjort fast til en af broerne lidt længere oppe modstrøms, så jeg kunne få hækken op mod strømmen, når jeg bakkede ud. Derfor spurgte jeg manden på nabobåden, om han ville hjælpe, så jeg kunne få en line foran hans båd og op til broen. ( Det skal i parentes bemærkes at han var tysker, havde karseklippet hår og hvalrosskæg, rundt hoved, rund krop og lange tynde ben. Han ligner kaptajn Vom eller måske Charlie Chaplins modspiller og onde ånd i de tidlige Chaplin-film). Han svarede, at han nok skulle hjælpe, jeg kunne give ham linen, så skulle han nok holde den. Jeg ville hellere have fat i broen længere oppe, men han insisterede, så det blev sådan. Derefter beordrede han konen og en lille dreng i land, de måtte ikke blive på båden under denne farlige manøvre. Så ville han også have en agterfortøjning at holde i. Det fik han. Da jeg derefter forsigtigt begyndte at bakke, kunne han ikke holde noget som helst, og meget hurtigt smed han begge liner tilbage til os. Vi var kommet så langt ud, at vi måtte fortsætte, mens han stod og passede på, at vi ikke kom for tæt til hans båd. Så snart vi var fri af ham, gik han. Og vi kom selvfølgelig ud med stævnen den forkerte vej - mod strømmen.
Nå, vi fik vendt båden, kom ud på Main, og sejlede til Lohr. 2 sluser.
I Lohr var der festuge med stort telt ca. 150 x 50 m opstillet på pladsen ved siden af marinaen. Midt i teltet en stor musiktribune med et 6 mands orkester, langs den ene side tilberedtes grillkyllinger og rullestege og andet godt ( Knud talte 17 professionelle grill’er med hver 6 spyd, der arbejdede på højtryk). Resten af teltet var fyldt op med borde, og udenfor teltets ene side mod floden, var der 10 rækker borde. Og der var fyldt med mennesker. Tusindvis. Der spiste grillmad og drak øl af 1 liters krus, sang med og dansede på bænkene. Når der ikke blev spist grillmad til øllerne, fik man snacks, der bestod af 250 gr skiveskåret emmentaler ost og 30 cm store nybagte salthorn.
Ved siden af teltet et stort tivoli med karruseller, radiobiler, skydetelte osv..
Der var virkelig gang i den i Lohr. På en torsdag.

Onsdag d. 2.8.
En rigtig kold morgen. Vejret blev lidt bedre op ad dagen, men stadig megen blæst. Vi sejlede videre til Wertheim og skulle i dag gennem 2 sluser. Undervejs prøvede vi at holde frokostpause. Det foregik ved at vi fortøjede til en gren, der hang ud over vandet. Det gik fint, og så havde vi madro mens vi spiste.
Wertheim ligger, hvor floden Tauber munder ud i Main. Anlægget til sportboote ligger ca. 100m op ad Tauber, men der er ifølge kortet kun 1,4m vand. Vi stikker 1,5m. Det skal prøves, da det er eneste mulighed i lang afstand, og Wertheim er efter sigende et ”must”. Vi lister op ad Tauber. Flere gange viser log’en 1,5m men det skifter hele tiden 1,5 – 1,7 – 1,6 – 1,9 - 1,5 osv. De forreste pladser, der ligger langs med strømmen, til de største både er selvfølgelig optaget. Så vi må om bagved og ligge på tværs i strømmen. Der var én plads ledig. Med så lidt fart på båden og strømmen på tværs blev det en forkølet landing. Men vi kom ind, og har 30 – 40cm vand under kølen her.
Havnemesteren viste os bagefter et ca. 30cm afløbsrør på den anden side af floden. ”I var heldige,” sagde han. ”Da I sejlede ind, stod vandet op til overkanten af røret. Nu står det til midt på røret, og så ville I have haft svært ved at komme ind. Hold øje med det rør når I sejler ud i morgen”.
Over Wertheim knejser en kæmpe borgruin, der siges at være tysklands største og smukkeste med meget omfangsrige forsvarsanlæg. Og igen en by med mange smukke og vejbevarede gamle huse.

Tirsdag d. 1.8.
Afgang midt formiddag for at sejle til Miltenberg. Sluser er ved at være en vanesag. I dag skulle vi igennem 4. Og i dag begyndte terrænet omkring floden at blive mere kuperet. Det kan vel ikke kaldes bjerge, med store, flotte trædækkede står de langs floden. Nogle steder ser vi da også de meget røde klipper, der ligger under. Sidst på dagen blæste det noget op. Der var virkelig forandring i vejret.. Vi nåede byen ca. kl. 18, og fik med havnemesterens hjælp manøvreret os ind på en for lille plads i marinaen. Den eneste ledige. Miltenberg er en by i rækken af gamle byer med mange velbevarede bindingsværksbygninger.

Mandag d. 31.7.
I marinaen ved Seligenstadt ligger der ca. 50 både. Alle bådene på nær 2 var sejlbåde med mast på.
Da vi ankom søndag, var der da også en livlig trafik af sejlbådene på floden.
Man fortalte os at 4 af klubbens både har været i Danmark i år. ( På trailer forstås). 2 af dem havde deltaget i Fyn Rundt.
Seligenstadt har en meget velbevaret gammel bydel med en del helt smalle gader. Hele den gamle bydel er særdeles velbevaret med flotte og velbevarede bindingsværkshuse. En stor del af bymuren er bevaret.
Seligenstadt er navngivet af kejser Karl d. Store i år 840. Det var her han genfandt sin datter, efter at hun havde været forsvundet med sin elsker.
Allerede på det tidspunkt havde man påbegyndt byggeriet af den store og smukke kirke, der helt præger byen. Sammen med kirken ligger der et meget stort Benediktinerkloster. Med en helt fantastisk smuk have til. Den var vi inde og se. Den måler nok 100 x 200 m omgivet af høje mure.
Den er meget smuk og utroligt velholdt. Vi fik at vide at 12 personer har deres heldagsjob med at passe klosteret og haven. Lagt an med smalle bede med små hække om. Imellem bedene var der veltrimmet græs. I bedene stod der lavendel, roser, sommerblomster, div. kålplanter, porrer, gulerødder, frugttræer mellem hinanden. Velordnet. Frugttræerne var kun 1 – 1,5m høje, men bar en mængde frugt. Langs murene stod der espaliertræer med frugt på. Hækkene om bedene var af f.eks. jordbær, timian, purløg . Der var en dejlig duft af alle planterne over hele haven.
Ved middagstid sejlede vi videre til Aschaffenburg, og passerede en enkelt sluse undervejs. Her ligger der et kæmpestort slot Johannisburg, der helt dominerer byens profil. Slottet, der er meget velbevaret, er bygget først i 1600-tallet, og det er meget tidstypisk.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home